11/10/2024

ЮНІСЕФ профінансує проєкт реконструкції насосної станції Чорноморська, відібраний через DREAM

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) підписав договір з Чорноморською громадою Одеської області щодо реконструкції головної каналізаційно-насосної станції міста. Проєкт був відібраний через екосистему DREAM. Його загальний бюджет складає 11 мільйонів гривень.

Проєкт відповідає Плану дій сталого та енергетичного розвитку та клімату громади та передбачає:
- реконструкцію мереж господарської питної води та водовідведення в приміщенні ГКНС,
- оновлення обладнання та ремонт приміщень.
IMG_6460.JPG
Реалізація проєкту забезпечить надійне та безперебійне водовідведення стічних вод з міста Чорноморськ та прилеглих територій громади, де проживає понад 70 тисяч мешканців.

Деталі проєкту - https://bit.ly/4hfJecf 

IMG_6496.JPG
Угода ЮНІСЕФ містить вимогу про обов’язкове щомісячне оновлення інформації щодо етапів реалізації проєкту, фотофіксацію процесу та звітування в екосистемі DREAM.

- Ми об’єднуємося з українськими громадами, щоб забезпечити стале управління водопостачанням та санітарією, зменшити екологічні проблеми та покращити доступ до чистої води. Для нас критично важлива прозорість відновлення, відкритість та публічне звітування, - зауважив Мунір Мамедзаде, Голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

IMG_6456.JPG

У вересні 2024 року Фонд також уклав угоду про підтримку проєкту капітального ремонту водопровідної мережі в селищі Архангельське Херсонської області з загальним бюджетом 22,3 мільйона гривень. Деталі проєкту - https://bit.ly/4eCxLle

Нагадаємо, що ЮНІСЕФ став першим міжнародним партнером відновлення України, що відібрав проєкт для фінансування через Державну цифрову екосистему управління відновленням DREAM. Пілотним проєктом в співпраці був проєкт відновлення водопостачання в селищі Високопілля Херсонської області.

Матеріал створено завдяки проєкту Підтримка цифрової трансформації за підтримки USAID та UK Dev

Підписатись на новини