30/07/2024

Шкільні укриття: прогрес по проєкту Покровського ліцею №8, Дніпропетровська область

З початком повномасштабного вторгнення всі заклади освіти міста Покров, що на Дніпропетровщині, перейшли на дистанційну форму, в тому числі і Покровський ліцей №8, в якому навчалося майже 400 учнів.

На території навчального закладу немає приміщень, які можна використати як захисну споруду. Тож, аби повернути дітей до очного навчання, було вирішено будувати нове протирадіаційне укриття.

Проєкт передбачає зведення укриття як окремо розташованої підземної монолітної залізобетонної споруди з трьома евакуаційними виходами. Укриття буде облаштовано для зручного навчання та перебування 900 осіб, в тому числі людей з інвалідністю. Отже, укриттям зможуть користуватися не лише відвідувачі ліцею, але й учні ще двох навчальних закладів, що розташовані поруч.

покров.png

На впровадження проєкту громада залучила кошти місцевого бюджету. Крім того, проєкт укриття отримав кошти державної субвенції, розподіл якої цього року відбувався з використанням екосистеми DREAM. Станом на 25 липня 2024 року укладено договір з підрядною організацією, що виконуватиме роботи, та проведена підготовка основи під фундамент. Загальний бюджет проєкту становить 147,8 млн гривень. Завершити будівництво укриття планується до кінця 2024 року.

покров1.jpg

- Реалізація проєкту йде відповідно до календарного графіка. На об’єкті виконуються роботи з виймання ґрунту з котловану та його вивезення за затвердженими маршрутами. Створення проєкту та робота з DREAM було новинкою для всіх. Але не так все страшно, як здалось на етапі подання заявки на субвенцію. Наразі ми працюємо над звітністю по виконаних роботах, - зауважила Вікторія Ложченко, інженер-будівельник господарчої групи Управління освіти виконавчого комітету Покровської міської ради.

Переглянути проєкт в DREAM можна за посиланням: https://bit.ly/4bVMEwF

Інші проєкти побудови/ремонту захисних споруд цивільного захисту в закладах освіти Дніпропетровської області, що отримали кошти державної субвенції:

Криворізька міська громада

Нове будівництво протирадіаційного укриття на території Криворізького ліцею №123 Роботи розпочалися, зроблена бетонна основа, каркас під фундамент. Планується будівництво за графіком (до кінця 2024 р.)
Проєкт в DREAM - https://bit.ly/3WqQ04W

Нове будівництво протирадіаційного укриття на території Криворізького ліцею №113 Підписано договір на будівництво з підрядником. Роботи розпочнуться після отримання «Дозволу на початок робіт». Планується будівництво до кінця 2024 р.
Проєкт в DREAM - https://bit.ly/3WldNDz

Кам'янська міська громада

Капітальний ремонт укриття в Ліцеї інформаційних технологій, м. Кам’янське Проведено тендер на будівництво, визначено переможця. Роботи розпочнуться після підписання договору.
Проєкт в DREAM - https://bit.ly/3A38jWD

Капітальний ремонт укриття в Ліцеї №26, м. Кам’янське Проведено тендер на будівництво, визначено переможця. Роботи розпочнуться після підписання договору.
Проєкт в DREAM - https://bit.ly/3Yom7oO

Дніпровська міська громада 

Укриття в ліцеї № 144 ім. Леві Іцхака Шнеєрсона, м.Дніпро
Будівництво розпочато. Профінансовано підрядну організацію на суму в 12 млн грн (кошти місцевого бюджету). Планується будівництво за графіком, до кінця 2024 року.
Проєкт в DREAM - https://bit.ly/46ntNto

Укриття в гімназії № 118, м. Дніпро
Будівництво розпочато. Профінансовано підрядну організацію на суму в 10 млн (кошти місцевого бюджету). Планується будівництво за графіком, до кінця 2024 року.
Проєкт в DREAM - https://bit.ly/3WDDi4e

Підгородненська міська громада

Нове будівництво укриття на території Гімназії №1, м. Підгородне Підписано договір на будівництво. Роботи ще не розпочато. Планується будівництво до кінця 2024 року.

Проєкт в DREAM - https://bit.ly/4cZAAvM

Нагадаємо, цього року Міністерство відновлення спільно з Міністерством освіти і науки України та Міністерством цифрової трансформації ініціювали новий підхід до розподілу субвенції на проєкти укриттів та харчоблоків у закладах освіти. Головна відмінність – використання екосистеми DREAM для забезпечення швидких та прозорих цифрових процедур та добір проєктів комісією МОН. В травні @KabminUA виділив кошти на ремонт і будівництво 57 шкільних укриттів. Громади щомісяця мають звітувати про використання коштів та перебіг виконання робіт в DREAM.

Підписатись на новини