14/06/2024

Донабір проєктів для отримання субвенції: затверджено 7 шкільних укриттів

МОН затвердило проєкти в межах донабору на отримання державного фінансування для капітального ремонту та будівництва укриттів у закладах загальної середньої освіти.

Субвенції розподілялися за допомогою системи DREAM. Підхід щодо використання DREAM для розподілу субвенції на проєкти укриттів у школах було ініційовано Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Міністерством освіти і науки України та Міністерством цифрової трансформації.  Такий підхід допомагає швидко та прозоро відбирати для фінансування проєкти шкільних укриттів, які реалізують громади.

Серед затверджених проєктів:

Миколаївська область — реконструкція 1 протирадіаційного укриття та будівництво 1 споруди цивільного захисту подвійного призначення;
Запорізька область — будівництво 1 протирадіаційного укриття;
Київська область — облаштування 1 споруди цивільного захисту (укриття);
Вінницька область — будівництво 1 протирадіаційного укриття;
Сумська область — будівництво 1 захисної споруди цивільного захисту;
Дніпропетровська область — капітальний ремонт 1 протирадіаційного укриття.

Загальна вартість проєктів у донаборі становить 205,99 млн грн.

Громади повинні щомісяця надавати інформацію про використання коштів та завантажувати фотографії об’єктів на платформу DREAM. Кожен охочий може ознайомитися з проєктами, статусом і кошторисом.

Громади, які не отримали кошти на облаштування безпечних освітніх просторів у межах субвенції, зможуть залучити кошти від міжнародних партнерів або донорів через заповнення заявки на платформі DREAM. Детальніше, як це зробити, дивіться за покликанням.

Раніше вже було затверджено 50 проєктів укриттів, загальною вартістю 2,19 млрд гривень. 

Додаткові матеріали щодо розроблення проєктно-кошторисної документації, облаштування та фінансування укриттів можна знайти на порталі «Моя Фортеця». Окремо можна переглянути вже розроблені проєкти повторного використання та адаптувати під потреби закладу освіти. Деякі з цих проєктів громади вже використовували в межах подання на субвенцію.

Отримати відповіді на запитання щодо безпечних освітніх просторів і розроблення ПКД можете в телеграм-чаті підтримки.

Підписатись на новини